dijous, 19 d’abril del 2018

Entrevista a Manuel Forcada, gerent del gimnàs"Roots"




VISITA AL GIMNÀS ROOTS 
 

El passat 23 de febrer vam anar a visitar el gimnàs Roots acompanyats de les nostres professores M. Luz Pérez i Pilar Vilar. Quan vam arribar Manuel Forcada, un dels socis, ens va ensenyar les instal·lacions i li vam fer una entrevista. Després ens va dividir en dos grups i vam realitzar diferents activitats físiques de forma lúdica, una altra manera de fer esport que ens va resultar molt divertida i motivadora.

Manuel va respondre molt amablement a les nostres preguntes.

- En què vos vau inspirar per a crear aquest gimnàs?

- Nosaltres som dos preparadors físics i un fisioterapeuta, sabeu la diferència, no? El que volíem era un gimnàs que intentara unir els dos serveis. És molt típic que la gent que practica esport vulga anar al fisioterapeuta i també que la gent que va al fisioterapeuta per algun problema muscular necessite fer exercicis per recuperar-se.

- Quan el vau inaugurar?

- No ho recorde exactament, en desembre de 2015? (Sí, recalca Pilar).

- Què significa Roots?

- Roots, sabeu el que significa? No ho heu mirat? Significa "arrels". Què li fan les arrels a l'arbre? El fan créixer. Si un arbre no tinguera arrels, què passaria? Cauria, no? Nosaltres pensem que les arrels són el que ens donen força, el que ens fa estar bé. Així l'entrenament, el fisio...

- Quins estudis teniu?

Jo estic graduat en Ciències de l'Educació Física i l'Esport, com el vostre profe d'Educació Física.

- Quines activitats feu en aquest gimnàs?

Ací fem la fisioteràpia, la nutrició i tres tipus d'entrenament. Un que és en grup molt reduït, normalment grups de 6 persones; l'entrenament personal que és sols per a una persona i un entrenament amb una màquina que es diu Electroestimulació.

- Realitzeu activitats dirigides especialment a persones que practiquen futbol?

- Sí, normalment durant les vacances escolars tenim algun grup sobretot de xiquets amb els quals realitzem activitats dirigides a poder millorar en la pràctica del futbol.

- Per què vos heu centrat en l'entrenament personalitzat?

- Perquè consideràvem que a Vila-real no existia aquest servei.

- I en la fisioteràpia? I en la nutrició?

La fisioteràpia és un poc diferent a l'entrenament. Una persona que ve a entrenament ve totes les setmanes a la mateixa hora. La fisioteràpia no té ixa constància, normalment la gent ve perquè té algun problema i ha d'estar dos o tres mesos i quan es posa bé deixa de vindre.

Si véns a nutrició, la nutricionista et pesa, et medix i et dóna les pautes per a seguir una dieta. Una dieta no és que jo berene un entrepà o no, és vore de què ha de ser ixe entrepà, t'intenta ensenyar si els nutrients són bons, si són bons per a abans d'entrenar o per a després... el que has de menjar pel matí o per la nit, depén de l'activitat que faces. Una dieta no és sempre per perdre pes, hi ha gent que necessita guanyar pes.

- Què és l'electroestimulació?

- Tenim una màquina, ara despés vos l'ensenyaré. No sé si alguna vegada heu anat al fisio i vos han ficat el Complex, sabeu què és? Són uns parxes que vibren, és com ixa màquina però per a tot el cos i dóna com unes rampes que provoca que el múscul es desgaste més, aleshores enlloc d'agafar una peça de 20 quilos jo des de la màquina puge ixa intensitat i el múscul treballa com si tinguera el pes. És molt bo, perquè penseu, jo per treballar el quadríceps necessite moure el genoll, però que passa si estic mal del genoll i no el puc doblar? I necessite treballar els quadríceps , perquè tindre els quadríceps forts ajuda al genoll, aleshores amb la màquina sense moure el genoll el múscul ja està treballant.

- Quant de personal teniu?

- Som els tres socis que ja he dit abans. A part, de fisios en vénen dos més, perquè els tres estan treballant en altres llocs i no poden estar sempre. Jordi i jo que som entrenadors, dos entrenadors més i una professora de pilates.

- Com organitzeu els torns?

Els torns no són sempre fixos. Normalment jo estic més pel matí, per exemple hui acabe a les dues, però ahir fins a les cinc i mitja vaig estar ací. Depén del dia.

- Per què vau elegir aquest lloc?

- Volíem un local cèntric, ja que la majoria dels gimnasos estan als afores. Volíem que les persones majors no necessitaren cotxe per poder vindre, que fóra accessible per a tots.

- Esteu contents de la vostra trajectòria?

- Sí, clar. Ara mateix aquest mes és el més gent està venint.

- Per finalitzar, voldries afegir alguna cosa?

- Que... preparats per a l'entrenament?











Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada